2008. február 6., szerda

Superbus - Tori Amos

Tegnapelőtt a suliban hallgattam az mr2-t. És ment egy tökjó szám, asszem a Superbus-tól, a Butterfly.

Superbus-Butterfly


Másrészt régóta kerestem tori Amos: Jackie's Strength című számát. Az eredeti, vagy a klip verzió nem olyan jó, mint a Maxi Single-en a Wedding Cake Edit. De azért ez sem rossz.

Tori Amos: Jackie's Strength

Tv Reggeli

Több dolgot nem értek és nem is akarom, mert nem, de azért leírom, mert bosszant.

Reggel kelek, 5 óra után néhány perccel. Ilyenkor kíváncsi vagyok arra mit hoz a mai nap. Szóval az öltözködés közben bekapcsolom a tv-t, és kíváncsi vagyok a hírekre, vagy valami olyan információs műsorra, amiből megtudom mi lesz aznap az utakon, időjárásban, egyebek. De nem.

Szerintem azt gondolják, hogy minden ember, aki nézi reggel a tv-t, az szigorúan 6 után ébred, vagy kárpápmedenceimagyar és reggel a kárpát expressz miatt kel csak fel. Szóval semmi szükség arra, hogy aki korábban ébred, annak híradót, vagy amolyan információs " a tv egyik oldalából, a másik oldalába futó többszínű csíkokban fussanak" az aktuális út, időjárás, és mindenféle infó, amire reggel csak kíváncsi lehet az ember?

Szóval csak azt szeretném, hogy reggel ömlesszék rám, amit csak tudnak. Vagyis nem csak arrra vagyok kíváncsi, mi van Pesten, vagy az agglomerációban, hanem arra is, mi van a nagyvárosokban és vidéken. És mi történik az országban.

Szerintem nem információszolgáltatás az, hogy reggel fél héttől félóránkét gyakorlatilag megismétlik a híradót (TV2, RTL KLUB, HÍRTV, ECHO TV), épp talán majdnem azt, ami előző este ment. Ez vicc.
Vicc volt az is, hogy a mai regeli tényekben nagyobb hangsúlyt kapott az, hogy a riporter díjat kapott a filmszemlén (ami egyébkéntnem lebecsülendő), mint az, hogy hogy áll a sztrájk.

Illetve kapott. A Tények elején és végén bemondták, hogy még mindig sztrájk van és a Keleti/Nyugati Pályaudvarokon nincs senki és semmi. Szó sem volt arról, mi a helyzet, a vidéki vonalakon, mi a helyzet az utakon a buszokon, hol lehet a bérletet használni. Semmi. A Tények elején és végén bemondták Sztrájk van és ennyi. Részletekhez már lusták voltak. Pláne ahhoz, hogy a Tényeknek, vagy bármelyik hírcsatornának (pl.HírTV, EchoTV) legyen egy kora reggeli kiadása, 5-kor, vagy fél 6-kor. Hírcsatornák? Persze ez vicc volt. Ezek nagy rakás szarok. A kiegyensúlyozott percrekész információszolgáltatás fogalmát sem értik, csak akkor, ha valami gáz van.

Értem én hogy reggel nem lenne nézője a dolognak, dehát akkoris miért kell WS Teleszart néznem, ahelyett hogy valaki elmakogja milyen idő lesz. Persze erre semelyik csatorna sem képes. Talán az m1, de ottsem a Nap-Kelte, mert az úgy ahogy van, maga megtestesült őskövület. Pártai Lucia meg jobban örül annak, ha megmutathatja, milyen képeket kapott, mint annak, hogy részletes időjárás-jelentést mondjon. És menjen a faszba a grafikonjaival, meg azzal, hogy a háttérben a Nap-Kelte "sztárjai" esnek-kellnek a stúdió kellékeiben. Szánalmas. A többi híradó még ennyi szót sem érdekel. Ha nem lenne a Nap-Kelte, csak a Híradó, vagy valami olyasmi műsor mint az Este, csak reggel, akkor talán az M1 lenne egyedül nézhető.

Egyetlen mentsvár, hogy működik az MTV Képújság, mert reggel egyedül ott lehet friss híreket olvasni, meg a neten, de 10 percre nem kapcsolom be a gépet....